• Kelstrupvej 84, 5492 Vissenbjerg

Chokolade

- hvor kommer det fra?

Chokoladefremstilling Chokoladefremstilling
I science har både 5. og 6. klasse lavet chokolade ud af cacaobønner. Begge klasser har været vældig optaget af fremstillingen - nogle af eleverne syntes det smagte lidt underligt.
    Jan Christiansen den 24-04-2015
    Gratis Microsoft Office: Alle ansatte og elever på Assens Kommunes skoler kan gratis downloade og bruge Office 2013 på deres private pc via UNI-LOGIN. Se vejledningen.
    Jan Christiansen den 24-04-2015
    Uge 17 Kort nyt fra Skoleleder:

Fernisering: I foråret har storegruppen i børnehaven arbejdet med kultur og udtryksformer i sammenhæng med det kommunale projekt ”Fremtidens Dagtilbud”. Her i onsdags var der så fernisering, hvor børnene skulle præsentere deres ”eventyrkasser”. Forældre og børn var inviteret – og der var både rød løber, velkomsttale, klipning af bånd, ”champagne” og pindemadder. Hvert barn var blevet filmet på iPad, mens personale interviewede barnet om deres tanker med kassen. Ved udstillingen blev disse film vist en af gangen i 3 grupper, så alle så deres eget barns præsentation + ca. 5 andre. Det var et super godt arrangement – brugen af iPad’s muligheder enkel og givende. Vi er stolte.

Skak: Børnehaveklassen er ved at lære at spille skak. Hans Theil, der er bedstefar til en af eleverne, kommer hver fredag eftermiddag og lærer børnehaveklassen at spille skak sammen med Mark. Vi har en ambition om, at alle elever har lært og prøvet at spille skak, inden de forlader Skallebølle Skole. Både nuværende 6. klasse – og den tidligere 6. klasse kan/kunne spille skak.

Bøllefesten: Vi er i kontakt med den gruppe der planlægger årets Bøllefest for at se, om skolen kan bidrage. Vi har modtaget en række forslag, hvor vi nu tænker over mulighederne. Med Skolereformens ideer om en mere åben skole er det oplagt, at vi bliver en større del af lokalsamfundet – og gerne omvendt også – at lokalsamfundet inviteres til at blive en del af skolens dagligdag.

Vikarer: Vi foretrækker at kunne dække alt lærerfravær med læreruddannede vikarer. Vi kunne dække en %del flere lektioner med læreruddannede vikarer – men det vil betyde et større skift over ugen, hvem der kommer i klassen. Vi prioriterer, at personalet er kendt for børnene og at der er størst mulig sammenhæng i undervisningen.
    Når vi på forhånd ved, at en lærer er væk i en uge, søger vi en læreruddannet vikar.
    Vi har i dette skoleår gjort brug af en ung mand som løs vikar – og suppleret med eget personale. Vores vurdering er, at denne model giver langt mere ro for eleverne og dermed bedre læring.

En dronning kom forbi…: Vi fik fejret dronningens fødselsdag godt og grundigt her i Skallebølle. Både med en event på skolen med ”besøg”, flag og fødselsdagskage og 1. klasse der var i København, hvor både dronningens karet og en hel masse andet blev set. Det blev til en historie i Folkebladet om vores ”dronningebesøg”. Endelig fik alle børn en praktisk erfaring med kultur omkring dronninger.

Jan Christiansen den 22-04-2015
    Fælles Forældremøde. Kære forældre I inviteres til et fælles forældremøde tirsdag den 19. maj kl. 19.00 - 20.00 i aulaen. Mødet vil handle om initiativer til et "boost" af skolen - og en retning ind i reformen.
  • 27-04-2015
    Børnetimer ·